ביה"מ קבע- מועצת מבשרת עשתה שימוש פסול בחוק "מגרשים ריקים"

בית המשפט השלום בבית שמש קבע כי המועצה המקומית מבשרת ציון והעומד בראשה, יורם שמעון, עשו שימוש פסול בחוק "מגרשים ריקים" והורה למועצה לבטל צו שהוציאה. בפסק הדין נמתחת ביקורת חריפה על התנהלות המועצה המקומית מבשרת ציון והעומד בראשה.

 

הפרשה פורסמה בשבועון "בקיצור" לפני כחצי שנה ועלתה שוב לאחרונה.

 

תושב מבשרת ציון הגיש ערר לבית המשפט באמצעות בא כוחו, עו"ד אריאל דיין.  בערר נטען כי המועצה המקומית מבשרת ציון מקדמת הקמת חניון על שטח ציבורי פתוח (שצ"פ) הצמוד לביתו וזאת בניגוד לחוק. בכתב הבקשה מציין התושב כי ראש המועצה, יורם שמעון, אמר לו, לכאורה, כי הוא גורס את כל המכתבים שהוא שולח לו.

 

התושב טען כי הוא בעל הזכויות במגרש הצמוד למגרש הנמצא בפינת הרחובות מבצע נחשון והפלמ"ח שבמעוז ציון, ומוגדר כשצ"פ הנמצא בבעלות קק"ל. לטענתו, ראש המועצה, יורם שמעון, חתם, לכאורה, על צו לשימוש זמני במגרש כמגרש חניה. במהלך חודש יולי 2021 נודע לו כי המועצה מקדמת תוכנית לבניית חניון ציבורי בשצ"פ, ובעקבות כך ביקש הבהרות מהמועצה.

 

חודשיים לאחר מכן, בחודש ספטמבר 2021, ערך ראש המועצה סיור במגרש, ואז פגש אותו התושב, וציין בפניו כי מדובר בשצ"פ על פי תוכנית המתאר, המוגדר כשטח המיועד "…לגנים, לשטחי נופש או ספורט או מתקניהם ומעברים להולכי רגל…", ומכאן שאינו מיועד לחניון ציבורי.

 

כפי שמפרסם "בקיצור" לפי עדותו של התושב, כפי שמוצגת בכתב הערר, ענה לו ראש המועצה כך: "יש לי במשרד מגרסה וכל פנייה שאני מקבל ממך עוברת ישירות למגרסה", ועוד הוסיף ואמר, "אתה רוצה להתערב איתי שייבנה כאן חניון?".

התושב טען כי תגובת ראש המועצה, העומד בראש רשות מקומית, היא בלתי ראויה ולא מתקבלת על הדעת. לאור העובדה שלא קיבל תשובה לטענותיו הוא התלונן גם בפני מבקר המדינה.

 

 

 

בכתב הערר מוסיף התושב וטוען, כי במהלך דצמבר 2021 גילתה המועצה כי אינה יכולה להוציא היתר בנייה כדין להקמת החניון הציבורי במגרש, והחליטה להשתמש בפתרון "יצירתי" – חוק "המגרשים הריקים", ובכך לעקוף את דיני התכנון והבנייה.

 

סגנית נשיא בית המשפט השלום בבית שמש, השופטת מאיה אב-גנים ויינשטיין, קבעה בהחלטה כי לאחר שעיינה בטענות הצדדים היא מוצאת כי השטח שבמחלוקת הוא אכן בבעלות רשות מקרקעי ישראל וכי המגרש כלל אינו ריק, כטענת המועצה המקומית מבשרת ציון, אלא שיש בו: מקלט ציבורי, תאי דואר, פילר, גרם מדרגות ומתחם מגודר שהוא חלק משטח פרטי.

 

"מהתשתית שהונחה לפני עולה לכאורה שאין מדובר ב"מגרש ריק" כהגדרתו בחוק, שכן יש עליו בנייה מעבר לגדרות", ציינה השופטת והוסיפה כי הודעת המועצה המקומית כי התכנון מחלק את המגרש לשניים, מנוגדת לחוק ולפסיקה. "הוצאת צו החניה רק על חלק מהמגרש הינה, פסולה, מלאכותית ומנוגדת לחוק", ציטטה השופטת מהפסיקה.

 

לאור זאת הציעה השופטת כי המועצה המקומית מבשרת ציון תבטל את הצו ותפעל בכלים החוקיים העומדים לרשותה בנוגע למגרש. המועצה וראש המועצה הסכימו למשוך את הצו אך התנו זאת כי לא יינתן כנגדם צו להוצאות, זאת בעוד העורר ביקש מבית המשפט להורות למועצה לשלם את הוצאות המשפט הנכבדות שנאלץ לממן בתיק זה.

 

לאחר שעיינה בתגובות הצדדים קבעה השופטת כי הצו יבוטל, וכי אם המועצה תיתן בעתיד צו נוסף במגרש זה על סמך חוק "מגרשים ריקים" היא תישא בהוצאות בסך 3000 שקלים, אך אם לא תיתן צו נוסף – לא תישא בהוצאות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תמונה של מבשרת שלי

מבשרת שלי