העולם היהודי בכלל ומבשרת בפרט התעטפו ביגון קודר, מרן המשגיח הצדיק הרב וואלקין – גלריה

הגאון רבי חיים וואלקין, שריד דור דעה, נשיא מוסדות "כנסת ישראל" במבשרת ציון הסתלק השבוע לבית עולמו, כשהוא בן 77

 

אבלות בעם היהודי בכלל ובקרב רבים מתושבי מבשרת ציון בהסתלקות הקדוש הרב חיים וואלקין הנודע בכיניו מרן המשגיח, שהיה מגדולי הרבנים בדור האחרון שהשפיע תורה אהבה וחסד על רבבות רבבות.

רבבות ליוו את ר' חיים וואלקין זיע"א ביום ראשון, בדרכו האחרונה, מהם, מאות מתושבי מבשרת ציון שזכו להתברך ולהיוועץ בחכמתו.

 

מרן הרב חיים וואלקין נודע כאוהב ישראל אמיתי, מעולם לא דיבר סרה על אף יהודי ותמיד ראה את הטוב בכל אדם מאשר הוא, כשהיו באים בפני מרן הרב זצ"ל ומשתפים בצרה או בצער היה הרב מתמלא עצב ולעיתים רבות אף היה פורץ בבכי בגלל צערו וצרתו של השני.
פינה מיוחדת הייתה לרב לעיר מבשרת ציון, בה הקים את מוסדותיו הקדושים מוסדות כנסת ישראל ע"ש סידנא הבבא סאלי זיע"א אליו היה הרב וואלקין מחובר בלב ונפש.
מרן הרב המשגיח נהג לפקוד באופן קבוע את מבשרת, כשתושבי מבשרת זכו להתייעץ ולהתברך מפיו הקדוש, כידוע שברכותיו הקדושות לא היו שבות ריקם, ידידו הגדול האדמו"ר הקדוש רבי שלמה בוסו התבטא כי ברכותיו של המשגיח אינם שבות ריקם, גם תלמידו המובהק כבוד האדמו"ר הצדיק רבי ישראל יהודיוף נהג לומר כי בשמים מתחשבים בברכות היוצאות מפי קודשו של מרן המשגיח.
כמו נהג לערוך כאן במבשרת ציון מידי שנה את ההילולא השנתית לכבוד סידנא בבא סאלי כשמאות המשתתפים זוכים להתבשם מברכתו ודברי תורתו.
בשנים האחרונות המשגיח נחלש מאוד, ועל אף חולשתו המשיך בעבודת הקודש שלו, ואף בתקופה האחרונה למרות חולשתו הגיע לעירנו לחזק ולברך, אך השבוע ביום ראשון התבשר עם ישראל בבשורה המרה והקשה בהסתלקותו של גדול הדור.
רבבות רבבות השתתפו במסע הלווית הענק ובהם מאות מתושבי מבשרת ציון שזכו ליטול חלק בהלווית הצדיק.
ככלות השבעה יתקיים ההספד המרכזי בהיכל בית מדרשו שע"ש סידנא בבא סאלי ובו ישאו דברים בנו וממלא מקומו הרב שמואל, תלמידו המובהק האדמו"ר רבי ישראל יהודיוף ונאמן ביתו רב בית המדרש ראש המוסדות הרב יעקב קניג.

 

בביתו של הרב עם צוותי מוסדות כנסת ישראל
במוסדות כנסת ישראל
עם ר' ברוך מרדכי אזרחי ומנהלי כנסת ישראל
הרב יעקב קניג ראש מוסדות כנסת ישראל ותלמידים במסע ההספדים
יחד עם יבדל"ח הרב בוסו שליט"א

 

 

 

מתולדותיו

ר' חיים נולד בשאנגחאי שבסין לאחר מלחמת העולם השנייה. משפחתו נמלטה מציפורני הנאצים יחד עם בני ישיבת מיר מווילנה ליפן ומשם באוניה לסין.

 

בשנת תש"ו (1946) עזבה משפחתו את סין לארצות הברית והתיישבה בשכונת קראון הייטס שבברוקלין. סיפורו של הנער הפליט שנולד בדרכי הנדודים ושרד התפרסם בתקשורת האמריקנית. כאשר מלאו לו 8 שנים ניתנה לו אזרחות אמריקנית. ביום קבלת האזרחות בפני שופט פורסמה ב"ניו יורק טיימס" וב"הרלד טריביון" תמונתו של "הנער ששרד את המלחמה והתאזרח",

 

שער הניו יורק טיימס בו נראה ר' חיים חותם על מסמכי האזרחות

 

לימודיו ועלייתו ארצה

הרב וואלקין החל את לימודיו ב"ישיבת רבינו חיים ברלין" שבברוקלין, תחת הנהגתו של הרב יצחק הוטנר, ולאחר מכן בישיבת טלז שבקליבלנד, אוהיו. לאחר נישואיו בשנת תשכ"ז (1967) עלה לישראל, התיישב בירושלים, וקבע את לימודיו בישיבת מיר בראשות הרב חיים שמואלביץ. הרב שמואלביץ קירבו במיוחד כ"פליט שאנגחאי" ואף הגדיל לעשות כאשר ביום הכיפורים בשנת תשכ"ט (1968) כיבד את האברך הצעיר בעליית מפטיר, אשר נחשבת כיוקרתית במיוחד.

 

תפקידיו

לאחר כ-15 שנות לימוד בישיבת מיר, התמנה הרב וואלקין לכהן כרב בישיבת "אש התורה" בעיר העתיקה בירושלים. בהמשך עבר לפתח תקווה וכיהן כמנהלה הרוחני (משגיח) של ישיבת "אור ישראל".

 

בתקופה זו יצא בגלוי עם רבה של העיר הרב ברוך שמעון סלומון להפגין נגד פתיחת קולנוע היכל בשבת. הרב סלומון והרב וואלקין הואשמו בהתקהלות בלתי חוקי ונגזר עליהם מאסר על תנאי. בפתח תקווה נערכו הפגנות נגד העמדתם לדין.

 

בשנת ה'תשמ"ט (1989), לאחר פטירתו של המשגיח בישיבת עטרת ישראל, הרב מאיר חדש, עלה לירושלים והתמנה למשגיח בישיבה זו, תפקיד שבו הוא כיהן עד מותו. בתשעה באב ה'תשס"ח לקה הרב וואלקין באירוע מוחי שבעקבותיו נמנע ממנו לקחת חלק פעיל בהנהגת הישיבה במשך כמה חודשים.

 

 

זכותו תגן עלינו אמן

 

קרדיט: GFDL

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תמונה של מבשרת שלי

מבשרת שלי